در حال حاضر خرید برد هوشمند و استفاده از آن در مصارف آموزشی رواج قابل توجهی پیدا کرده است و این ابزارها را میتوان محبوبترین تجهیزات آموزشی در مدارس به ویژه در میان معلمان و مدیران به شمار آورد. چراکه تنها با اتصال دادن به یک کامپیوتر، صفحه برد هوشمند به یک دسکتاپ تبدیل خواهد شد که از امکان پخش زنده هم برخوردار است. بنابراین و با استفاده از آن میتوان به راحتترین شکل ممکن، منوها را بالا و پایین کرده و یا فایلهای مورد نظر خود را باز و اجرایی نمود.
افرادی که به خرید تخته هوشمند و استفاده از آن در محیطهای آموزشی تمایل دارند به نکات زیادی توجه میکنند. از جمله مهمترین این نکات میتوان به قیمت برد هوشمند اشاره کرد. اما تنها در نظر گرفتن این عامل مهم نبوده و باید آموزش کار با تخته هوشمند مدارس را نیز کسب کرده باشید.
در این صورت بدون هیچ گونه دغدغه و به راحتترین شکل ممکن، قادر به ارائه مفاهیم و مورد نظر خود خواهید بود. به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله آموزش کامل راه اندازی برد هوشمند با ویدئو پروژکتور و آموزش کار با تخته هوشمند مدارس را توضیح خواهیم داد.
پس اگر شما هم به دنبال انتخاب و خرید بردهای هوشمند برای مصارف آموزشی مدنظر خود هستید با ما همراه باشید.
آموزش کار با تخته هوشمند
به دلیل مزایای بسیار زیاد تخته هوشمند مدارس، بسیاری از معلمان و مدیران تمایل به خرید این ابزار و استفاده از آنها در محیطهای آموزشی دارند. یکی از مهمترین مزایای استفاده از این تجهیزات، کارآمدتر شدن مدیریت کلاس و شیوه آسان اداره و کنترل آن است.
با کمک این ابزار دیگر نیازی نیست که معلمان هنگام تدریس دارای چشمانی در پشت سر خود باشند تا به مدیریت شیطنتهای دانش آموزان و بازیگوشیهای آنها دست بزنند. وجود این ابزار، فرایند تدریس و آموزش را پویاتر و زندهتر خواهد ساخت. پس باید بعد از خرید برد هوشمند مدارس شیوه کار کردن با آن را هم بیاموزید تا از مزایای آن بهرهمند شوید.
لازم است بدانید که بیشتر برد هوشمند با استفاده از یک کابل usb امکان اتصال به کامپیوتر دارند. اما در سالهای اخیر برخی از شرکتهای سازنده این محصولات، مدلها و نمونههایی را طراحی و تولید کرده و به بازار مصرف ارائه دادهاند که با ارتباط بی سیم و با استفاده از تکنولوژی بلوتوث به این اتصال اقدام میکنند.
بسیاری از بردهای هوشمند هم برای نشان دادن فایلها و یا تصاویر کامپیوتر بر روی صفحه نمایش به ویدئو پروژکتور نیاز دارند.
برای کار کردن با تخته هوشمند مدارس باید در در ابتدا کامپیوتر و برد هوشمند خود را روشن کرده و سپس با انگشتان، برد هوشمند را تحت کنترل در بیاورید.
اگر تمایل به نوشتن بر روی تخته هوشمند خود دارید میتوانید به راحتی مداد مخصوص آن را برداشته و شروع به نوشتن کنید. سپس برد را لمس کرده و با انتخاب گزینه ذخیره سازی، متون نوشته شده را ذخیره کنید. اگر تمایل به پاک کردن مطالب نوشته شده هم دارید میتوانید از دستمال مخصوص این کار کمک بگیرید.
آموزش کامل راه اندازی برد هوشمند با ویدئو پروژکتور
برای اینکه بتوانید تخته هوشمند خود را با استفاده از ویدئو پروژکتور نصب و راه اندازی نمایید باید چند مرحله را پشت سر بگذارید. ممکن است این مراحل با توجه به برند و شرکت سازنده محصول و یا نوع مصارف و کاربردهای شما تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشند. اما با این حال و به طور کلی این مراحل به شرح زیر خواهند بود.
نصب برد بر سطح دیوار و یا پایه
در ابتدای کار باید برد خود را نصب کنید. این تجهیزات را میتوانید هم بر روی دیوار و هم بر روی پایه نصب کرده و سپس آن را محکم کنید. اگر برد هوشمند را بر روی پایههای آن نصب کنید برای تغییر موقعیت آن با اشکالی مواجه نخواهید شد.
چراکه این پایهها متحرک بوده و به راحتی امکان جابجایی برد را خواهید داشت. اما اگر تمایل به حمل و جابجایی برد و تغییر موقعیت آن ندارید بهتر است آن را بر روی دیوار نصب کنید.
تنظیم فاصله
مرحله دیگری که باید آن را پشت سر بگذارید تنظیم کردن فاصله است. برای این کار باید به کیفیت تصاویر ارائه شده به مخاطب خود توجه داشته و این نکته را در نظر بگیرید که کیفیت تصاویر شما باید بسیار مطلوب و ایده آل باشد. با رعایت فاصله استاندارد به این کیفیت مطلوب دست پیدا خواهید کرد.
نصب ویدئو پروژکتور به سقف و یا بر روی پایههای آن
از نظر بسیاری از افراد دشوارترین مرحله آموزش کامل راه اندازی برد هوشمند با ویدئو پروژکتور و مهمترین این مراحل، نصب ویدئو پروژکتور است. پیش از ورود به این مرحله باید حتماً چند گام مهم دیگر را با دقت کافی را پشت سر گذاشته باشید.
برای نمونه ویدئو پروژکتور مناسب برای مصارف مد نظر خود را انتخاب و خریداری کرده و در این گام هم به نصب صحیح و دقیق آن فکر کنید.
شما میتوانید بر اساس تمایل و سلیقه شخصی و البته نوع مصارف و کاربردهای خود، دیتا پروژکتور را به سقف و یا بر روی پایههای مخصوص آن نصب نموده و مورد بهره برداری قرار دهید. برای این کار چند معیار مهم را هم در نظر بگیرید.
مثلاً بدانید که زاویه تابش نور و یا میزان آن تا چه اندازه است. همچنین فاصله ویدئو پروژکتور از برد را در نظر گرفته و یا بدانید که در محیط مورد نظر شما چه شرایط خاص و یا موانعی وجود دارد. بنابراین و بر اساس این فاکتورها میتوانید پروژکتور خود را بر روی سقف و یا پایههای آن نصب کنید.
در حال حاضر برخی از شرکتهای سازنده، ویدئو پروژکتورهایی را طراحی و تولید نمودهاند که از امکان نصب بر بالای سر تخته هوشمند برخوردار شدهاند. انتخاب و خرید این محصولات به طور حتم برای شما مزایای قابل توجهی به همراه خواهد داشت.
راه اندازی نرم افزاری تجهیزات
برای اینکه بتوانید تجهیزات مختلف و مورد نظر خود از قبیل کامپیوتر، ویدئو پروژکتور و برد هوشمند را به یکدیگر اتصال دهید باید از نرم افزارهایی که به طور ویژه برای دستیابی به این هدف طراحی شدهاند کمک بگیرید.
در ابتدای این عملیات باید نرم افزار مورد نظر را بر روی رایانه میزبان نصب کنید. این رایانه باید از حافظه رم مناسبی برخوردار باشد تا بتواند فضای کافی برای پردازشهای گرافیکی فراهم کند.
راه اندازی این نرمافزارها کار چندان دشواری نبوده و به راحتی قادر به کار کردن با آنها خواهید بود. از سوی دیگر وجود این نرمافزارها این عملیات را برای شما بسیار ساده خواهند کرد.
نصب اتصالات
در آخرین مرحله راه اندازی برد هوشمند با ویدئو پروژکتور باید به اتصال کابلها دست بزنید تا تصاویر مورد نظر خود را دریافت کنید.
شما میتوانید با کمک یک کابل رابط که ما بین برد و کامپیوتر تعبیه شده این اتصالات را برقرار ساخته و برای تکمیل آن هم یک اتصال دیگر میان ویدئو پروژکتور و کامپیوتر برقرار کنید. این فرایند را نیز میتوانید با استفاده از کابل hdmi و یا vga به سرانجام برسانید.
کار دیگری که باید در این مرحله انجام دهید کالیبراسیون است. برای انجام این فرایند هم باید تمامی نقاط برد هوشمند و محل اتصال آن به ویدئو پروژکتور را بررسی کنید. میتوانید از نرم افزارهای خاصی کمک بگیرید که این عملیات را به شکل کاملاً اتوماتیک انجام میدهند. از جمله مهمترین این نرمافزارها میتوان به نرمافزار ebaem و pgm اشاره کرد که از جمله نرم افزارهای کیتهای هوشمند ساز به شمار میروند.