چنانچه به دنبال خرید یک ویدئو پروژکتور LED هستید، با مطالعه این مطلب میتوانید انتخاب آگاهانه و هوشمندانهتری داشته باشید.
مزایای ویدئو پروژکتورهای LED
طول عمر LED: طول عمر ویدئو پروژکتورهای LED از همتایان لامپیشان بسیار بیشتر است. درحالیکه طول عمر متوسط لامپهای معمولی چیزی نزدیک به 600 ساعت است، طول عمر منبع نور ویدئو پروژکتورهای LED به 30000 ساعت میرسد؛ اما LED چه ایرادی میتواند داشته باشد؟ مسئله این است که عموماً امکان تعویض منبع نور LED وجود ندارد. بااینحال، باید به این نکته هم توجه داشت که با استفاده دوساعته در هرروز، عمر 30000 ساعته LED به این معنی است که چندین دهه دوام خواهد آورد!
حملونقل آسانتر: معمولاً ویدئو پروژکتورهای LED از همتایان لامپی خود بسیار کوچکتر هستند و لذا حملونقل آنها راحتتر است، هرچند که عموماً روشنایی کمتری دارند.
پخش مستقیم فایلهای چندرسانهای: بسیاری از ویدئو پروژکتورهای LED قابلیت کارکرد بدون اتصال به رایانه یا منابع دیگر را دارند و میتوانند انواع زیادی از فایلها را مستقیماً از یک حافظه جانبی پخش کنند.
به چه میزانی از روشنایی نیاز خواهم داشت؟
روشنایی در همه ویدئو پروژکتورها با واحد انسی لومن (ANSI Lumen) اندازهگیری میشود. معمولاً میزان روشنایی در ویدئو پروژکتورهای LED بین 50 تا 1500 انسی لومن است. البته برخی از ویدئو پروژکتورهای ترکیبی که از LED به همراه لیزر استفاده میکنند قدرتمندتر هستند و روشنایی آنها به 4000 لومن نیز میرسد.
محیطی که در آن از ویدئو پروژکتور استفاده میکنید و تعداد مخاطبان در تعیین میزان روشنایی موردنیاز ویدئو پروژکتور اهمیت به سزایی دارد. میزان روشنایی پیشنهادی ما بهصورت کلی بهاینترتیب است:
- فضای خصوصی با 2 تا 4 نفر: 250 لومن
- گروه کوچک با 6 تا 12 نفر: 500 تا 750 لومن
- کلاس تا 20 نفر: 1000 لومن
وضعیت روشنایی محیط نیز یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. بهعنوانمثال، در یک سالن جلسات استاندارد (تقریباً 20 نفر مخاطب و محیط روشن) روشنایی 2500 لومنی یا بیشتر پیشنهاد میشود. البته شاید روشنایی کمتر هم بتواند پاسخگوی چنین فضایی باشد، اما برای مشاهده تصاویر واضح احتمالاً مجبور خواهید شد که نور محیط را کمتر کنید. برای محیطهای بسیار بزرگ به روشنایی بیشتری نیاز خواهید داشت که از طریق ویدئو پروژکتور لیزری قابل حصول خواهد بود.
چه رزولوشنی برای ویدئو پروژکتور LED مناسب است؟
اساساً رزولوشن یا وضوح تصویر ویدئو پروژکتور نمایانگر تعداد پیکسلهایی است که بر روی پرده نمایش ویدئو پروژکتور میدهد. رایجترین رزولوشنها برای ویدئو پروژکتورهای LED عبارتاند از:
- FWVGA: 854x480 (SD)
- WXGA: 1280x800 (HD) – رزولوشن پیشنهادی ما
رزولوشن WXGA پیکسلهای بیشتری را تولید کرده و لذا در مقایسه با ویدئو پروژکتورهای دیگر، تصویر بهتر و جزئیات دقیقتری را ارائه میدهد؛ بنابراین، با این رزولوشن میتوانید از ویدئو پروژکتور خود با اهداف مختلف و برای نمایش انواع مختلفی از محتوا استفاده کنید.
ویدئو پروژکتور LED من چقدر باید کوچک و قابلحمل باشد؟
امروزه با پیشرفت روزافزون دنیای فناوری، ویدئو پروژکتورهای LED نسبت به گذشته کوچکتر و قابلحملتر شدهاند. در حال حاضر بسیاری از مدلهای جدید کمتر از 300 گرم وزن دارند و تقریباً بهاندازه دست انسان هستند. بااینوجود، هرچه ویدئو پروژکتور کوچکتر باشد، معمولاً روشنایی کمتری خواهد داشت و عموماً مدلهایی که کمی بزرگتر و سنگینتر هستند تصویر روشنتری را تولید میکنند.
منظور از PC Free و وایرلِس چیست؟
قابلیتهای PC Free یا بینیاز از رایانه و وایرلس (Wireless) یا بیسیم، فناوریهای نسبتاً جدیدی در ویدئو پروژکتورهای LED به شمار میروند.
ویژگی PC Free این قابلیت را به ویدئو پروژکتور میدهد تا اسلایدها، تصاویر یا فایل های ویدیویی را بدون نیاز به اتصال به رایانه یا هر دستگاه دیگری پخش کند. لذا کافی است که فایلهای سازگار با پخشکننده ویدئو پروژکتور را در فلش USB یا در برخی از موارد، کارت حافظه SD بریزید و آن را مستقیماً به ویدئو پروژکتور وصل کنید.
ویدئو پروژکتورها فقط قادر به شناسایی و خواندن فایلهای خاصی هستند و درنتیجه، گاهی باید فرمت اسلایدهای پاورپوینت خود را با نرمافزار مخصوصی که معمولاً همراه با ویدئو پروژکتور ارائه میشود تغییر بدهید.
PC Free برای حرفهایهایی که هرروز درگیر جلسات متعددی هستند و علاقهای به همراه داشتن همزمان دو دستگاه (یک ویدئو پروژکتور و یک لپتاپ) ندارند گزینه فوقالعادهای محسوب میشود.
قابلیت وایرلس یا بیسیم امکان اتصال ویدئو پروژکتور به رایانه بدون نیاز به کابلهای دست و پاگیر را فراهم میکند. معمولاً اتصال بیسیم کمی از اتصال کابلی کندتر است، لذا درحالیکه برای پخش تصاویر و اسلایدهای پاورپوینت با مشکلی مواجه نخواهید شد، اما شاید پخش ویدئو به نحو مطلوبی انجام نشود.
آیا مورد دیگری هم وجود دارد که در انتخاب و خرید ویدئو پروژکتور LED باید به آن توجه داشته باشم؟
قبل از انتخاب و خرید ویدئو پروژکتور، باید دقیقاً هدف خود و نحوه کاربرد و استفاده از آن را مشخص کنید. آیا قصد دارید که فقط برای نمایش اسلایدهای پاورپوینت از ویدئو پروژکتور خود استفاده کنید؟ یا اینکه هرروز عصر آن را به خانه میبرید تا چند فیلم هم تماشا کنید؟ مخصوصاً ازآنجاییکه برخی از ویدئو پروژکتورها بلندگو یا نرمافزارهای بهتری برای پخش فایلهای چندرسانهای دارند، نیاز احتمالی شما به استفاده از ویدئو پروژکتور برای تفریحات خانگی میتواند به عامل بسیار مهمی در انتخابتان تبدیل شود.
ویدئو پروژکتورهای تقلبی ارزان
LED مخفف عبارت Light Emitting Diode به معنی دیود نورافشان یا نوری است، اما برخی از شرکتهای بینامونشان مانند قارچ رشد کردهاند و ویدئو پروژکتورهای ساده بنجلی را با عنوان LED که درواقع مخفف Light Emitting Device به معنی دستگاه نورافشان (!) است عرضه میکنند. بهترین روش تشخیص این مدلهای تقلبی این است که توجه داشته باشید که اگر احساس میکنید که کاسهای زیر نیمکاسه است، احتمالاً همینطور است! بنابراین، به سراغ برندهای شناختهشدهای که مراکز خدمات و تأمین قطعات و مخصوصاً گارانتی دارند بروید.
بررسی ویدئو پروژکتور LED هوشمند LG CineBeam PU700R 4K را مطالعه کنید.
شما خرید کدام ویدئو پروژکتورهای LED را پیشنهاد میکنید؟