تمامی افرادی که با ویدئو پروژکتور آشنایی دارند با کلمه و یا پورت USB نیز به میزان کافی برخورد داشتهاند. استانداردی صنعتی که در حوزه کابلها و کانکتورها مطرح میشود. این فناوری نیز مانند دیگر تکنولوژیها پیشرفتهای فراوانی را تجربه کرده و ورژنهای مختلفی هم دارد تا سرعت و قدرت بالایی داشته باشد. از مهمترین انواع این فناوریها میتوان به پورت usb a و پورت usb b اشاره کرد. تفاوتهای USB-B و USB-A در پروژکتور از لحاظ ظاهری کاملا مشخص است، اما تفاوتهای جزئیی از لحاظ عملکرد بین آنها وجود دارد.
در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که پورت usb در ویدئو پروژکتور چه کاربردی دارد و یا منظور از پورتهای usb b و a چیست. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
پورت یو اس بی چیست؟
در مواقعی که به خرید ویدئو پروژکتور دست میزنید باید اطلاعات کافی در مورد انواع مختلف درگاههای این سیستمها داشته باشید و یا بدانید که از کدام کابلها برای انتقال صوت و تصویر کمک بگیرید تا به نتیجه مطلوب و مورد نظر خود دست پیدا کنید.
انواع پورت ویدئو پروژکتورها بسیار زیاد و متنوع بوده و بر اساس میزان رزولوشن این سیستمها مشخص میشوند و میتوانند بر اساس دیجیتال و یا آنالوگ بودن، صدا، تصویر و یا هر دو را به صورت همزمان انتقال دهند. پورتهای آنالوگ نسبت به نوع دیجیتال از قدرت بالاتری برخوردار شده و در حال حاضر نیز موارد استفاده فراوانی دارند.
از سوی دیگر پورتهای دیجیتالی از کیفیت بالاتر صدا و تصویر بهرهمند شدهاند. برخی از انواع این پورتها مانند پورت usb علاوه بر قابلیت و امکان انتقال صدا و تصویر میتوانند به انتقال فایل نیز اقدام کنند.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که یک دیتا پروژکتور هر چقدر هم که از نظر اتصالات کامل باشد باز هم تمامی درگاههای ورودی و خروجی را نخواهد داشت و بر اساس مدل این سیستمها روشهای اتصال آنها نیز اختلافاتی با یکدیگر خواهد داشت.
هر کدام از درگاهها و پورتهای دیتا پروژکتور برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. به طور کلی میتوان این پورتها را در شش دسته اصلی جای داد که عبارتند از: درگاههای آنالوگ، دیجیتال، درگاههای نظارتی و کنترل کننده، درگاههای مخصوص انتقال صوت و یا صدا، درگاههای انتقال داده و اتصالات وایرلس و یا بی سیم.
یو اس بی و یا usb که مخفف عبارت Universal serial bus است، در واقع یک نوع پروتکل و استاندارد سخت افزاری به شمار میرود و به منظور ارتباطات دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع استاندارد usb شکل واقعی کابل کشی و کانکتورها و از سوی دیگر ساختار دادههایی را که از آنها عبور کردهاند مشخص میسازد.
پیش از طراحی این استاندارد، کاربران با مشکلات و دغدغههای فراوانی مواجه بودند و باید از کابلها و کانکتورهای حجیم استفاده میکردند. در حال حاضر پورت usb قادر به انتقال داده و برق بوده و لذا نیاز به منابع تغذیه مستقل برای دستگاههای مصرف کننده خارجی را برطرف میسازد.
این رابطها به پیکربندی اضافی سرعت داده نیاز نداشته و احتیاجی هم به آدرسهای ورودی و خروجی و یا کانالهای دسترسی به حافظه ندارند. به همین دلیل کابلهای usb را میتوانید به راحتی تعویض نموده و با یکدیگر جایگزین سازید.
پورت USB در ویدئو پروژکتور چه کاربردی دارد؟
در حال حاضر بیشتر ویدیو پروژکتورها از پورت usb برخوردار شدهاند. با این حال تمامی این دستگاهها نمیتوانند فایلها را به صورت مستقیم پخش کنند و برای انجام برخی از فرایندهای مهم به درگاه یو اس بی نیاز دارند.
به طور کلی میتوان گفت پورت usb در ویدئو پروژکتور به دو منظور مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از موارد کاربرد آن پخش مستقیم فایل به وسیله ویدیو پروژکتور با اتصال فلش بوده ( در صورتی که ویدئو پروژکتور دارای سیستم عامل باشد قادر به پخش ویدئو و فایل هایی از قبیل پاور پورینت و.. است ) و کاربرد دیگر آن تامین کردن برق برای دانگل وایرلس و یا اتصال ماژول وایرلس USB برای اتصال بی سیم است.
در حال حاضر بیشتر ویدئو پروژکتورها USB دارند اما برای تامین برق (کاربرد دوم) بنابراین بیشتر ویدئو پروژکتورهای USB دار، امکان پخش فایل ندارند. پس اگر ویدئو پروژکتور با پخش مستقیم فایل بخواهید، علاوه بر داشتن پورت USB، باید مطمئن شوید امکان پخش مستقیم فایل هم وجود داشته باشد. این ویدئو پروژکتورها سیستم عامل داخلی دارند. در اینجا ۳ حالت داریم:
ویدئو پروژکتور با سیستم عامل اندروید کامل (بدون محدودیت با امکان نصب همهی اپلیکیشنهای اندروید)
ویدئو پروژکتور با سیستم عامل آندروید سفارشی (گاهی امکان نصب اپلیکیشن ندارند یا فقط برخی اپلیکیشنها را میتوانید نصب کنید)
ویدئو پروژکتور با سیستم عامل غیراندرویدی با امکان پخش محدود برخی فرمتها
مدلهایی که سیستم عامل اندروید دارند، معمولا امکان اتصال ماوس و صفحه کلید را هم دارند. کیفیت اندروید داخلی بسیار متفاوت و تعیین کننده است و صرفا داشتن آندروید، مهم نیست. میتوان از یک دستگاه اندروید باکس در کنار ویدئو پروژکتور استفاده کنید. مخصوصا زمانی که ویدئو پروژکتوری ثابت دارید.
پورت USB A
در شرایطی که قصد دارید دادهها و اطلاعات را از دستگاههای مختلف به ویدیو پروژکتور انتقال دهید یکی از بهترین گزینههایی که پیش رو دارید استفاده از سیستمهای انتقال دهنده مانند پورت usb a است. به این نکته هم توجه داشته باشید که پروژکتورهای مختلف موجود در بازار هر کدام قادر به خوانش فرمتهای مختلفی از دادهها هستند.
برای نمونه این امکان وجود دارد که پروژکتور شما نتواند فرمت pdf را بخواند و تنها قادر به تشخیص فرمت JPEG و اجرای آن باشد. به طور کلی در حال حاضر بهترین و پراستفادهترین پورت انتقال دهنده پورت usb a است.
این پورت در میان درگاههای ارتباطی پروژکتورها اهمیت و طرفداران بسیار زیادی دارد. یکی از مهمترین دلایل اهمیت این سیستم امکان پخش محتوا و یا نمایش آن با استفاده از نوعی ابزار ذخیره سازی خارجی مانند فلش usb است. این امکان بیشتر در ویدئو پروژکتورهای قابل حمل و ویدئو پروژکتور جیبی تعبیه شده است. به این معنا که کاربران این سیستمها این امکان را دارند که با کمک این درگاه یک فلش usb را به راحتی به پروژکتور متصل نموده و محتوای مد نظر خود را به نمایش درآورند. بدون اینکه مجبور باشند از کابلهای اضافی استفاده کنند.
پورت usb a از یک سطح مقطع نازک و مستطیلی شکل به وجود آمده است و برای انتهای اتصال مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع از پورتها علاوه بر ویدئو پروژکتور در لپتاپها و یا رایانههای رومیزی، پخش کنندههای رسانه و... نیز به چشم میخورند.
پورت USB B
یکی از انواع پرکاربرد پورتها در ویدئو پروژکتورهای مختلف پورت USB B است. در بیشتر موارد از این درگاه برای کنترل از راه دور و یا انتقال فایلها استفاده میکنند. برای نمونه اگر تمایل داشته باشند دستگاه خود را به وای فای و شبکه و یا هر دستگاه دیگری متصل سازند باید از این پورت کمک بگیرند. برای انجام این کار هم باید کابل usb و یا فلش مموری و دانگل را به این درگاه متصل سازند.
درگاه ارتباطی و یا پورت یو اس بی B از پورتهای usb a کمتر شناخته شده است. با این حال اگر درگاههای ارتباطی پروژکتورها را با دقت کافی بررسی و مشاهده نمایید به این نکته پی خواهید برد که در بسیاری از این سیستمها از پورت usb a استفاده نشده و به جای آن درگاه ارتباطی usb type b به کار رفته است.
هنگام استفاده از درگاه usb b سیگنالها این امکان و فرصت را دارند که از طریق دیتا پروژکتور به یک رایانه ارسال شوند. در بیشتر مواقع وقتی تمایل داشته باشند به کنترل و پخش اسلایدها از طریق ریموت کنترل دست بزنند این پورت را به کار میگیرند. پورت usb b دارای سطح مقطع مربعی شکل بوده و گوشههایی اریب نیز دارد.