وایت برد هوشمند در حقیقت یک صفحهنمایش بزرگ و تعاملی است که به یک رایانه یا لپتاپ متصل میشود. به کمک ویدئو پروژکتور تصاویر رایانه بر روی وایت برد هوشمند نمایش داده میشود. برخلاف تصور رایج تصاویر مستقیماً از رایانه به وایت برد هوشمند منتقل نمیشود بلکه تصاویر توسط ویدئو پروژکتور ایجاد و نمایش دادهشده و برد هوشمند این تصاویر را به تصاویر تعاملی تبدیل میکند. وایت برد هوشمند معمولاً بانامهایی از قبیل برد هوشمند، تخته هوشمند و ... نیز بیان میشود که مفهوم همه آنها یکی است.
بسته به نوع برد هوشمند میتوان به کمک قلم یا انگشتان دست بر روی برد هوشمند کارکرد، دقیقاً مانند اینکه پشت یک لپتاپ با صفحهنمایش لمسی نشستهاید. کل کارهایی که در رایانه به کمک موس و کیبرد انجام میگیرد در وایت برد هوشمند میتوان به کمک دست یا قلم انجام داد.
انواع برد هوشمند
وایت بردهای هوشمند از فنّاوریهای مختلفی بهره میبرند، انواع مختلف آنها شامل موارد زیر است.
1.وایت برد هوشمند اینفرارد
2.وایت برد هوشمند مقاومتی
3.وایت برد هوشمند الکترومغناطیسی
4.وایت بردهای التراسونیک
در لیست بالا موارد وایت بردهای هوشمند اینفرارد و مقاومتی لمسی بوده یعنی هم به کمک قلم مخصوص و هم به کمک هر چیز دیگری مثلاً انگشتان دست میتوان با آن کارکرد یا چیزی بر روی آن نوشت اما وایت بردهای هوشمند الکترومغناطیسی و التراسونیک تنها به کمک قلمهای مخصوص میتوان با آن کارکرد.
بردهای هوشمند رایج بازار معمولاً از دو نوع اینفرارد و الکترومغناطیسی میباشند. در اصطلاح رایج بازار معمولاً بردهای هوشمند اینفرارد را IR و بردهای هوشمند الکترومغناطیسی را مگنت خطاب میکنند.
بردهای هوشمند اینفرارد با توجه به قابلیت کار بهصورت لمسی معمولاً گرانتر از بردهای هوشمند الکترومغناطیسی میباشند.
وایت بردهای هوشمند درجاهای مختلف مانند اتاقهای کنفرانس، استودیوهای تلویزیونی و شرکتها قابلاستفاده هستند، اما با توجه به ویژگیهای بردهای هوشمند مهمترین کاربرد آنها در کلاسهای درس و راهاندازی مدارس هوشمند است.
با توجه به گسترش استفاده از بردهای هوشمند بردهای هوشمند باقابلیتها و برندهای مختلف وارد بازار شدهاند. اکثر بردهای مطرح بازار به نرمافزار مخصوص به خود مجهز هستند که استفاده از آن را راحتتر کرده و به افزایش کیفیت تدریس نیز کمک مینماید.